shadow

Какви средства помагат при унищожаването на хлебарки

унищожаването на хлебарки

Всички си спомнят детската поредица „Оги и хлебарките“ на хлебарката. В тази приказка злодейът е уловил страх във всички животни. Също така за повечето хора този вредител не предизвиква положителни емоции, а само отвращение.

Малцина биха искали да видят такъв гост в апартамента, така че темата за начините за убиване на хлебарки е винаги актуална. Тя ни е предоставена с любезното съдействие на Превента ДДДД.

Малко информация

Хлебарките принадлежат към рода на насекомите, който наброява повече от 4600 вида. Произходът на името не е напълно изяснен. Според едно от предположенията тази дума се превежда като бягство.

Тези шестокраки насекоми за 1 секунда могат да изминат, около 22 см. Благодарение на тази скорост някои хазартни личности ги използват за състезания със залагания: „Състезание за хлебарки “. Този подряд на насекомите е не само много бърз, но и упорит.

Те спокойно ще оцелеят в атомната война. Тяхната смъртоносна доза радиация е 6-15 пъти по-висока от дозата за човека. Те могат да се адаптират към някои видове инсектициди. Ето, защо е необходимо да отравяте хлебарки компетентно.

Тези насекоми са всеядни. Те могат лесно да обработват не само трохи от хляб, но и тапети по стените, дърво, естествена кожа и мастило. В продължение на месец те живеят без храна, но постоянно се нуждаят от вода.

Те живеят в апартаменти, хостели в предприятия, складове, килери. Те носят инфекциозни заболявания, причиняват развитие на алергии и предизвикват отвращение с външния си вид. Проправяйки се на най-недостъпните места, те развалят електронни схеми и платки, благодарение на изпражненията и хитиновия си капак, изхвърлени по време на линеене.

Някои екзотични видове са подходящи за домашно отглеждане и като „десерт“ за домашни любимци в терариуми и аквариуми. И все пак, повечето се интересуват от въпроса:

„Как и с какво, да отровят хлебарките, за да не се появят отново?“

Ето, как правилно да отровите хлебарка

Тези насекоми са много упорити и с течение на времето лесно се адаптират към различни отрови. Ето, защо ще бъде трудно да се отървете от тях в апартамента. Преди да опитате, трябва да сте решени няколко организационни въпроса, защото хлебарките лесно проникват в различни пукнатини. Стените и вратите не са пречка за тях. Ако хлебарката бъде отровена, тя ще отиде при другите и след известно време ще се върне.

Затова е по-добре да следвате някакъв план:

Договорете се със съседите за датата на пръскане срещу хлебарки;

Почистете старателно апартамента, като премахнете всички трохи и стари замърсявания;

Елиминирайте изтичането на вода от кранове и ограничете достъпа на насекомите до вода;

Изберете ефективно лекарство или рецепта, като вземете предвид наличието или отсъствието на домашни любимци;

Подгответе самата отрова

Трябва да запомните, че насекомите живеят не само в кухнята, но и в библиотеки или килери, в шкафове за спално бельо. Необходимо е внимателно да се изследва апартаментът и да се открият следи от присъствието им. Където и да се намират, всичко трябва да бъде измито старателно и обработено с инсектицид. Ако чувствате, че няма да можете да се справите сами, обадете се на санитарната епидемиологична станция и уговорете пристигането на дезинфектатор. За ваше улеснение ви предоставяме и директен адрес: preventa.bg.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *