shadow

Основните етапи в зареждане касетите на принтер

Принтерът се разтърсва и вместо зелена светлина, светва в черната. Страница по страница на отпечатания текст все повече се накъсват. Но какво стана? Яркостта и яснотата на отпечатания текст се губят, в ъглите на хартията се появяват бели ивици. Това означава, че скоро ще трябва да смените касетата или да я рециклирате.

Предлагаме ви да се запознаете с основните стъпки, които са типични за зареждане на касети, използвани в принтерите.

Статистическите проучвания показват, че пълненето на касетите за принтера е се получава в 80% от касетите. Икономическите собственици разбират, че е много по-евтино да зареждате контейнера с тонер самостоятелно или да го зареждат, отколкото да купувате ново устройство. Тази процедура може да се повтори не повече от три пъти. Практиката показва, че за четвърти път вече е необходимо да възстановите касетата или дори да замените някои части в нея.

Но обратно към етапите, присъщи на зареждането на тези контейнери. Първият, включва определяне състоянието, в което се намира патронът. За да направите това, се преглежда внимателно и се правят тестови отпечатъци. След това контейнерът за тонер или мастило се разглобява, премества и остатъците от тонера се отстраняват от повърхността му.

Специалистите извършват тези операции с помощта на специални течности – Epson Мастило 101, предназначени специално за почистване на касети.

След почистване на устройството започва следващият етап, когато касетите се зареждат отново с тонер или мастило. Ако поставите касетата в опитни ръце, не се безпокойте за нищо. Ако се опитвате сами да зареждате контейнера, препоръчваме да покриете работната повърхност с вестник или хартия, тъй като тонерът може да се разпръсне и е доста трудно да се почисти масата от него.

След това патронът се сглобява и поставя обратно в принтера. Необходимо е да се извърши тестов печат, за да се гарантира, че процесът на пълнене е бил успешен. Тук може би това е всичко.

Вече не е необходимо да се притеснявате за качеството на отпечатъците, стига да има тонер или мастило в контейнера, а когато те изчезнат, вече ще знаете какво трябва да се направи.

Всякакви офис консумативи, в големи количества и от най-високо качество, може сами да откриете и на office1.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *