shadow

Как мога да ускоря компютъра си

Как мога да ускоря компютъра си? Често този въпрос може да се прочете в интернет. На практика ще намерите отговора на всички сайтове на информационните технологии. Същността на съветите е същата, само написана с други думи.

Между временно ако имате нужда от подмяна на батерия Самсунг, поръчайте от легализиран магазин.

  1. Изключете ненужните програми. Отворете „Мениджър на задачите“ или кликнете върху: Start-Standard-Run, въведете msconfig и OK. След това изберете елемента „Стартиране“. Сега виждате списък с програми, които се отварят автоматично, когато включите компютъра. Изберете ненужно за вас и ги изключете. Това спестява дисковото хранилище.
  2. Безплатни програми с почистващи системи. Тази програма не само премахва остатъци от коша, но и ненужни файлове преди „сто“ години, кеша на уеб страници, временни файлове, както и други „супер важни“ информация, която запушва твърдия диск и да забави вашия компютър.
  3. Повече „RAM“ на твърдия диск. Добавете още 2-3 гигабайта RAM към твърдия си диск и компютърът ще ви благодари!
  4. Подмяна на твърдия диск. Ще се съгласите ли, че твърдият диск е много по-евтин от компютъра? Така че не е ли по-добре да си купите нов диск, по-обемни и по-бързи? Като опция, купувайте SSD твърда памет, това е скъпо, но системата работи няколко пъти по-бързо!
  5. Все по-често потребителите на компютри пренебрегват антивирусните програми. Просто инсталирайте „Adblock“ в браузъра, който е безплатен и блокира реклами в интернет и не предпазва компютъра от вируси. Ето защо, инсталирайте антивирус, дори да освободите, но с един милион положителни отзиви.

Освен това, от време на време Windows ви моли да актуализирате програмата, не забравяйте да изпълните нейното искане. Самите Windows се актуализират на всеки 2-3 години.

  1. Ако сте запознати с думата „Dot“, „ред“, „Photoshop“, „илюстратор“, тогава знаете, че имате нужда от актуализиране на драйверите, в противен случай просто няма да се зареди тази страница. И така, драйверите за функциите трябва да бъдат актуализирани, за да се осигури стабилна и бърза работа на операционната система.
  2. Дефрагментиране на твърдия диск – процеса на актуализация и оптимизация на физическото разделяне на логическата структура, за да се гарантира съхранението на файлове в една непрекъсната последователност на клъстери.

Програмата за дефрагментиране, инсталирана по подразбиране на Windows, не е много добра. По-добре е да изберете друга програма за дефрагментиране от многото аналози. Някои разширени помощни програми също дефрагментират стартовия дял на твърдия диск, което ускорява стартирането на компютъра.

Тези съвети са за заинтересовани по операционната система Windows, но могат да бъдат полезни и за потребителите на други системи.

И накрая, не искате да купувате компютър, лаптоп или системен блок просто така. Проверете и за нови клавиатури HP Pavilion.

Те разполагат с богата гама компютърно оборудване от Германия, Австрия, Холандия. Евтини цени без абонамент!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *